Bli Rörelsesmart!

Få tillgång till hela din kropp genom rörelse!

Smart nervsystem, Smart kropp, Smart vardag... 

Rörelse är ett av våra grundläggande biologiska behov. Likväl som vi behöver sömn, mat och närhet behöver vi också rörelse.

Även om vi inte längre är beroende av rörelse för att få tag i mat är vi fortfarande beroende av rörelse för att upprätthålla god hälsa. Men det är många gånger svårt att få tiden att räcka till, det kan vara svårt att hitta motivationen till rörelse och det kan till och med vara så att vi förknippat rörelse med träning, något som ska vara på ett visst sätt för att räknas. Rörelse ska vara enkelt och något som är till för alla.

När vi lär oss mer om hur systemen i vår kropp fungerar och påverkas av rörelse kan vi lättare förstå vårt rörelsebehov. Vi bli smartare på att förstå vår kropp i rörelse.

När vi utövar rörelse på ett utforskande, tillåtande och roligt sätt utvecklas våra rörelseförmågor och vi blir smartare på att utöva rörelse.

När vi plockar in rörelse som en naturlig del i vardagen, något som inte är svårt utan sker automatiskt och kanske till och med förgyller vardagen hittar vi smartare sätt att göra rörelse enkelt och självklart. 

Vi blir Rörelsesmarta helt enkelt!

Om mig

Jag som driver Rörelsesmart (tidigare Power of Motion) och också Studio Harmoni i Trosa heter Amanda Björkeng och är bland annat Leg. fysioterapeut. 
Jag drivs av att guida människor till ett rörelsesmart liv där rörelse är ett lekfullt och roligt inslag i vardagen. Jag arbetar med rörelse i ett friskvårdande syfte och håller rörelseklasser, kurser och work shops av olika slag i studion.

Utöver mitt nördområde rörelse, ligger min kärlek också hos hästarna och naturen. Jag erbjuder därför även friskvårdande tjänster för häst och ryttare samt håller olika slags aktiviteter i naturen. Grundpelaren i allt jag gör är givetvis RÖRELSE. 

Är du nyfiken på mer om mig eller mitt arbete med Rörelsesmart klickar du på "läs mer", annars hittar du mer om mina tjänster lite längre ner. Aktuellt

Nedan får du en överblick över mina Rörelsesmarta aktiviteter som du är varmt välkommen att utforska under hösten! Tveka inte att höra av dig till mig vid frågor, reflektioner eller funderingar. De flesta aktiviteterna sker på plats i min rörelsestudio, Studio Harmoni i Trosa. Om annan plats är aktuell framgår detta i rubriken. Boka via BokaDirekt, genom att klicka på "Boka din plats". Bläddra ner till aktuellt datum så hittar du. 

Med värme 
Amanda

Work Shop

Rörelsesmart Yinyoga

26 september 10.00-12.00
300 kr

Små, mikro-rörelser kan vara en genväg till minskad spänning och stelhet i kropp och sinne. Genom vaggande, gungande och vridande rörelser kommunicerar vi genom kroppen till nervsystem och bindväv. 

Rörelserna bidrar till ökad trygghet i vårt nervsystem och därmed släpper nervsystemet efter på spänningar i kroppen och du får ökad tillgång till hela din kropp!

Vi kan kalla den för Rörelsesmart yinyoga då vi kombinerar en del positioner hämtade från yinyogan och kompletterar dessa, vanligen stilla positionerna med mikro-rörelser. 

Lär dig mer om detta sätt att utöva rörelse och avspänning på en två timmars work shop tillsammans med mig!

Du hittar mer information om work shopen och bokar din plats på BokaDirekt på länken nedan. Bläddra till aktuellt datum. Vi ses! 

Heldagskurs Stallarholmen 

Rörelsesmart Ryttare

3 oktober 9.00-16.00
1250 kr med egen häst, 900 kr utan häst

Välkommen på en heldag fullspäckad med allt du behöver för att utvecklas som ryttare! 

Syftet med kursdagen är du ska få fördjupa dina kunskaper om hästens och ryttarens biomekanik, förutsättningar för ridning och få med dig verktyg som kommer att göra dig till en lättare last för din häst att bära.

Du väljer själv om du vill ta med dig din häst till kursen eller om du vill delta som åskådare. Deltar du utan häst är du lika delaktig på de teoretiska och praktiska delarna, men ser på när de andra rider och har möjlighet att ställa frågor.  

Även om jag i mitt arbete med hästarna arbetar med belöningsbaserade metoder är du varmt välkommen oavsett inriktning och nivå!

Du anmäler dig till mig på mail genom att klicka på länken nedan. Varmt välkommen att bli rörelsesmart på hästryggen!

After Work

Rörelsesmart Väggyoga

9 oktober 17.00-18.00
120 kr

Mycket ska våra kroppar prestera och klara av under vårt liv. Ibland kanske den bara behöver få en paus från att klara allt själv och låta sig stöttas.

Under denna klass utforskar vi mjuk rörelse, inspirerad av yinyogan, men med ett tillägg av små, små rörelser. Klassen sker med stöttning av vägg för att du ska hitta djupare in i avspänning, med mindre ansträngning.

Välkommen att avsluta arbetsveckan och påbörja helgen med rörelse och återhämtning för kropp och sinne!

Work Shop

Rörelsesmart Ryttare

24 oktober 10.00-12.00
350 kr

Hamnar du också ofta snett i sadeln eller går din häst bättre i ena varvet? Upplever du att du inte kommer vidare i din ridning? Har du begränsningar i din kropp som påverkar dig på hästryggen? 

 Nu finns det möjlighet för dig att delta på denna work shop för dig som rider. Få guidning till en mer hållbar ryttarkropp och hållbar ridning!

Fördjupa din förståelse för din roll som ryttare och hur du genom anpassad träning kan stärka dina svagheter för att komma till rätta med svårigheter i ridningen och lättare nå dina mål.

Bli rörelsesmart på hästryggen helt enkelt!

Läs mer och boka din plats via BokaDirekt på länken nedan. Bläddra ner till aktuellt datum för att hitta. Vi ses!

Rörelsesmart Inspirationskväll

6 november 17.00-18.00

Vad har vår kropp för rörelsebehov egentligen och är träning den enda lösningen att tillgodose detta behov? Behöver rörelse vara svårt och jobbigt och hur får vi egentligen vår kropp att bli rörelsesmart?

Under denna timme reflekterar vi tillsammans kring vårt rörelsebehov och hur vi på ett hållbart och glädjefyllt sätt kan tillgodose detta behov. Vi fyller också på kroppen med rörelse inför helgen!

Rörelse är till för alla!

Anmälan sker via BokaDirekt. Bläddra ner till aktuellt datum så hittar du. Varmt välkommen!

Work Shop

Bli Rörelsesmart!

Lördag 28 november 10.00-12.00
300 kr

Våra kroppar är gjorda för oändlig variation av rörelse! I vår vardag tillgodogör vi oss enbart en bråkdel av det vår kropp är i behov av och du har därmed stor nytta av att fylla på dig själv med rörelse för att minska eventuell smärta samt öka funktion och kännedom om din kropp.

 Lär känna din kropp och dess signaler med en work shop där vi fokuserar på hur vi ökar rörelseförmågan i vår kropp och varför det är så viktigt att vi tar hänsyn till vårt nervsystem.

Lär dig hur med du med enkla medel kan bidra till ökad funktion och rörelseglädje! Rörelse ska inte behöva vara svårt och jobbigt. Rörelse är till för alla!


Blogginlägg

Träning eller rörelse?

Min upplevelse är att vi lätt tycks fastna i att träning är enda sättet att hålla sig frisk och “i form”. Att vi måste träna för att må bra och att alla som inte tränar inte bryr sig om sin hälsa tillräckligt mycket.

Läs mer
Rörelse är som kost!

Vad jag upplever att vi ofta missar är att även rörelse är ett grundläggande behovsom vi behöver tillgodose för att hålla oss vid god hälsa och inte dö i förtid. Tänkom vi skulle se på rörelse som vi ser på kost.

Läs mer
Ser du likheterna?

Jag älskar att använda mig av olika redskap i mitt arbete! Varför? Jo, för att det oslagbart bästa sättet att förändra ett beteende är att förändra omgivningen!

Läs mer